Sezon w pełni więc trzeba korzystać z dobrodziejstw natury :)
Racuchy są pulchniutkie i pyszne. Ja zrobiłam ciasto z podwójnej porcji wyszło ok. 16 sztuk racuchów.
Składniki na ciasto drożdżowe :
15 g świeżych drożdży
2 łyżki cukru
100 g maki
100 ml mleka 3,2 %
1 jajko
olej do smażenia
pól kostki twarogu ( u mnie pół tłusty)
200 g truskawek
garść jagód
Do dekoracji :
cukier puder
Przygotowanie :
Ucieramy drożdże z cukrem,następnie dodajemy cieple mleko oraz połowę mąki (rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia). Gdy rozczyn wyrośnie,dodajemy pozostała cześć maki,jajko,ser oraz owoce. Smażymy na rozgrzanym oleju
Dekorujemy cukrem pudrem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz